V priemyselnom parku má vzniknúť minimálne 250 nových pracovných miest

10.05.2011 Bardejov

Bardejov 10. mája (TASR) – Bardejovská radnica rokuje s potenciálnymi investormi, ktorí majú záujem umiestniť svoje prevádzky v revitalizovanom hnedom priemyselnom parku, kde by mohlo vzniknúť minimálne 250 nových pracovných miest. Mená spoločností vzhľadom na prebiehajúci proces zatiaľ mestský úrad nezverejnil.
Vedúci kancelárie primátora Bardejova René Semanišin uviedol, že podľa doterajšieho priebehu rokovaní by mohol byť počet novovzniknutých pracovných miest omnoho vyšší.
\"Všetko bude závisieť od charakteru produkcie, ktorá bude v hnedom priemyselnom parku umiestnená. Nosnú časť by mala tvoriť obuvnícka výroba, ktorá má v Bardejove dlhoročnú tradíciu,\" spresnil Semanišin.
Priemyselný park v Bardejove je rozdelený na dve časti, pričom jedna časť vznikla na zelenej lúke a pôsobí tu napríklad nemecká spoločnosť Kamax, ktorá vyrába pre automobilový priemysel. Ďalšiu časť tvorí spomínaný hnedý priemyselný park, ktorý pozostáva z už jestvujúcich budov v priemyselnej zóne mesta a momentálne sa dokončuje ich rekonštrukcia.
Bardejovská samospráva ju začala realizovať vďaka nenávratným finančným prostriedkom, o ktoré sa úspešne uchádzala v rámci eurofondov.
\"Zrekonštruované objekty poskytnú moderný výrobný priestor s plochou asi 13.500 m2. Celkové náklady na tento projekt boli programované na 9,74 milióna eur, konečná výška však bude známa až po dokončení stavebných prác. Projekt by sme chceli ukončiť do konca tohto roka,\" dodáva vedúci kancelárie primátora.
Vytváranie podmienok pre vznik nových pracovných miest v regióne s vysokou nezamestnanosťou je podľa Semanišina jednou z priorít mestskej samosprávy.
\"Máme záujem o vytvorenie podmienok pre rozšírenie zeleného priemyselného parku. Absolvovali sme už niekoľko rokovaní, ktoré by mali v krátkej budúcnosti zadefinovať parametre, ktoré by budúci investori požadovali,\" uzavrel vedúci kancelárie primátora.
 

Vyberte región